Zápis z jednání stravovací komise

ze dne 6. 9. 2017

Za účasti:

za odbory: p. Krčmář, p. Dvořák, p. Rjabec, pí. Jenčíková, p. Průcha

vedení a.s.:  pí. Průšová

za GTH a.s.: pí. Hadrávková, p. Beneš, p. Smetana

omluveni: p. Ulrich, ing. Dubiczki

Program:

Informace a připomínky:

pí. Hadrávková

Vyhodnotila měsíce červen – srpen 2017

Celkový počet teplých jídel                                          36357

Celkový počet mraženek                                            16844

Celkem                                                                       53201 /prům. na den 578

Procento stravovanosti za měsíc červen-srpen 2017     50,42%  

 

pí. Hadrávková

  • zaznamenala za měsíce červen-srpen 11 pochval a 2 připomínky
  • na základě opakovaných připomínek k bramborám a zákuskům změní GTH dodavatele

Připomínky:

p. Dvořák

  • připomínka k mraženkám – většina jídel s knedlíkem, malý výběr ostatních příloh
  • upozornil nedávat vařené brambory do mraženek
  • dotaz na obložené pletýnky vlastní výroby – bylo vysvětleno, že budou opět v nabídce až se paní, která je dělá, uzdraví.
  • dotaz na rýži v mraženkách, zdá se pokaždé jiná – vysvětleno, že rýže je používaná pořád stejná a to parboiled

p. Průcha

  • dotaz na polévky k mraženkám – musí být vyžádáno
  • připomínka k bramborám – nedovařené
  • dotaz na zařazení více drůbežího masa do mraženek a méně knedlíků, větší výběr ostatních příloh

p. Rjabec

  • připomínka k mraženkám – většina jídel s knedlíkem, malý výběr ostatních příloh, absence drůbežího masa, většina jídel z vepřového masa
  • připomínka k neustálé kolísavosti teploty jídel – GTH se zaměří
  • připomínka k bramborám – nechutnají
  • dotaz, zda by ke koprové omáčce mohlo být na výběr i vařené vejce – GTH zařídí
  • pochvala za vařené koleno z menu 6 ze dne 5. 9. 2017

pí. Jenčíková

  • připomínka k malému množství zeleninových salátů v době výdeje obědů – GTH vysvětlilo, že musí být na výběr tři, pohlídají doplňování
  • připomínka k bramborám, opakovaně studené – GTH se zaměří

p. Krčmář

  • připomínka k zařazení řízků do poledního menu v běžném pracovním týdnu – za posledních několik týdnů byly řízky pouze v sobotu – GTH ohlídá a zařadí

pí. Průšová

  • informace o provedených kontrolách v hl. jídelně DNT – „Kontrola spotřebních lhůt, skladování potravin a zásobení kantýny“ a „Kontrolní vážení teplé stravy z menu dle jídelníčku a kontrolní měření teplot“ – kontroly dopadly bez pochybení
  • připomínka k zákusku zakoupenému minulý týden, byl uvnitř zmrzlý – GTH přikládá pochybení na stranu dodavatele
  • připomínka k bramborám – někdy převařené, někdy zapáchají – GTH změní dodavatele

 

Příští stravovací komise:  11. 10. 2017

 

V Tušimicích 6. 9. 2017

zapsala Průšová